13 Mart 2009 Cuma

Aşk-ı Memnu 24.Bölüm Özeti ve Resimleri

Aşk-ı Memnu 24.Bölüm Özeti ve Resimleri

Bihter geri adım atıyor

Annesiyle büyük bir çatışmanın içine giren Bihter, Firdevs bildiği her şeyi anlatmaya karar verince köşeye sıkışıyor ve geri adım atıyor.
Evden gönderileceğini anlayan Firdevs, elindeki büyük kozu kullanmaya ve bütün bildiklerini anlatmaya karar verir. Köşeye sıkışan Bihter, Firdevs’e boyun eğer.
Bu andan itibaren ipler artık Firdevs’in elindedir.
Bihter, annesine yenildiği için Behlül’ü suçlar ve giderek aralarındaki gerginlik tırmanır.
Nihal, Beşir’e nişan gecesi çıkardığı olayla ilgili hala tavırlıdır. Bu olayın üzerini örtmek isteyen Beşir, Nihal’in sert tepkileriyle bir kez daha kırılır ve işten ayrılmaya karar verir.
Firdevs Hanım ve Bihter arasında kalmaktan yorulan Adnan Bey, Nihat’tan Firdevs Hanım’la ilgili şoke edici bir gerçeği öğrenir ve huzursuzluğu daha da artar.
Firdevs evdeki hakimiyetini garantiye almak için bu kez de Adnan’a karşı yeni oyunlar oynamaya başlar. Her attığı adımla istediğini elde edecektir.


Aşk-ı Memnu 23. Bölüm Özet

aşk-ı memnu
Bölüm 23

Behlül’ün nişanı Nihal’i beklediğinden daha çok etkilemiştir. Odasına çıkıp, ağlamaya devam eder. Kızını merak eden Adnan bey peşinden gider. Onu neyin bu kadar üzdüğünü öğrenmek ister ancak başarılı olamaz. Gerçeği Deniz Hanım’dan öğrenecek, öğrendiklerinin şokunu uzun süre üzerinden atamayacaktır.

Behlül ve Elif’in nişan töreni pastanın kesilmesiyle son bulur. Davetliler evlerine giderler. Deniz, gitmeden önce Nihal’den zorla iyi geceler öpücüğü almaya çalışır. Bunu gören Beşir, alkolünde etkisiyle hiç düşünmeden Deniz’e yumruk atar. Beşir, gizli aşkını artık içinde tutmakta zorlanmaktadır. Süleyman Efendi ve Deniz hanım çocukları zor ayırırlar. Nihal kendini rezil ettiğini söylerek Beşir’e kızar. Katya’dan kavgayı öğrenen Firdevs hanım, Nihal’in aklını bu seferde Beşirle ilgili düşüncelerle doldurmaya çalışır, ancak artık Firdevs hanım’ın nasıl biri olduğunu yavaş yavaş anlayan Nihal buna izin vermez.

Behlül nişana gelen arkadaşlarıyla gittiği eğlenceden sabah döner; sarhoştur. Bihter’le salonda karşılaşır. Hala beni mi takip ediyorsun diye sorar, Bihter bu soruya çok sinirlenir. Bihter yürüyüş için dışarı çıkarken, Firdevs hanım konuşmak için onu odasına çağırır. Deniz Hanım’ın herşeyin farkında olduğunu, fırsattan istifade ederek Adnan bey’e yaklaşmaya çalıştığını söyler. Bihter bu kez annesine sert çıkar; artık evinde ve hayatında onu görmek istemediğini söyler. Bu sırada evden içeri girmekte olan Adnan Bey’le karşılaşan Bihter onunla sahilde yürüyüşe çıkar ve annesiyle yaşadığı sıkıntıları üstü kapalı bir şeklide anlatır. Adnan Bey bu duruma bir çözüm bulacağını söyleyerek onu rahatlatmaya çalışır.

Tüm aile bir aradeyken Bihter’in zorlamasıyla Adnan Bey Firdevs hanım’a asistanlarının ev baktığını söyler. Firdevs hanım bu durumu hiç hoş karşılamaz. Çok üzgün bir şekilde odasına çekilir. Behlül, Firdevs Hanım’ın ağladığından habersiz, odasına gider. Ancak çok pişman olacaktır. Firdevs Hanım’ın atölyede olanlardan haberdar olduğunu ima etmesi Behlül’ü çok şaşırtır ve endişelendirir.

Firdevs Hanım Peyker’i arar, onun Hilmi Bey’in evinde olduğunu öğrenir. İki kızı tarafından ihanete uğradığını anlayan Firdevs Hanım, artık kaybedecek hiçbir şeyinin kalmadığını anlar. Tüm kartlarını ortaya koymaya kararlıdır. Bütün gece düşündükten sonra, tüm bildiklerini Adnan bey’e anlatmaya karar verir. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır