29 Ağustos 2008 Cuma

Aşk-ı Memnu Dizisi 1.Bölüm Özet

Aşk- Memnu Dizisi 1. Bölüm Özeti

Aşkı arayan bir aşk hikayesi

Adnan, on bir yıl önce eşini kaybedince, sosyal hayattan uzaklaşıp köşküne çekilmiş bütün ilgisini kızı Nihal ve oğlu Bülent’e vermiştir. Aile yadigâri emektarları ve çocukların yarı Fransız dadısı ve hamiliğini yaptığı uzak akraba çocuğu Behlül ile İstanbul’un en önemli yalılarından birinde yaşayan Adnan Bey, yine İstanbul’un tanınmış ailelerinden Melih Bey takımından Firdevs Hanım’ın kızı Bihter’le yıllar sonra tekrar karşılaştıktan sonra, unuttuğu duyguları yeniden hatırlamaya, kış ortasında baharı filizlendirmeye başlar. Firdevs Hanım çok hırslı bir kadındır. Kızlarıyla rekabet halindedir. Kocasının ani ölümü bile onu cemiyet hayatından uzaklaştıramamış, her önemli davetin en dikkat çekici yüzü olmaya devam etmiştir. Bihter babasının ölümünden sorumlu tuttuğu annesine kin duymakta ve Firdevs Hanım’ın kızı olarak anılmaktan büyük utanç duymaktadır. Yalnızlığın ve hüznün içinde Adnan Bey’le karşılaştığında onun güvenli elini tutar ve yeni hayatına doğru yürümeye başlar. Öte yandan Firdevs Hanım için de Adnan Bey en cazip eş adayıdır. Onu elde etmeye çalışırken kızı Bihter’le yolları kesişir ve anne kız arasında yıllarca sürecek büyük bir çatışma başlar. Bihter, Adnan Bey’in köşkünde huzuru, güveni, mutluluğu ararken, tutkuyla tanışır. Behlül ve Bihter birbirlerine doğru sürüklenirler. Yasak aşkları bu ailedeki herkesi ayrı ayrı etkileyecektir. Masumiyet, ihanet bulutlarıyla gölgelenir. Tutku ve aşk sadakati esir alır..

27 Ağustos 2008 Çarşamba

Aşk-ı Memnu Dizisi Ne zaman Başlıyor?

Merakla beklenen yeni bir Ay Yapım projesi olan ve Halit Ziya Uşaklıgilin ölümsüz eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisi ilk bölümüyle 4 Eylül Perşembe günü saat 20.00'da Kanal D ekranlarında yayına giricek..

25 Ağustos 2008 Pazartesi

Aşk-ı Memnu Dizisi 3. Tanıtım Fragmanı

Kanal D 'de başlayacak olan Ay Yapım yapımcılığında Halit Ziya Uşaklıgil 'in ölümsüz eseri Aşk-ı Memnu dizisinin 3. tanıtım fragmanı;


24 Ağustos 2008 Pazar

Aşk-ı Memnu Dizisi 2. Tanıtım Fragmanı

Aşk-ı Memnu dizisinin 2. tanıtım fragman videoları..



Çarpıcı bir dizi: 'Aşk-ı Memnu'

Nefeslerimizi tuttuk, geri sayımı başlattık.. Yeni yayın dönemi 1 Eylül’de başlıyor.. Peki ekranlarda neler olacak? Acaba bu sezon hangi dizinin bağımlısı olacağız? İlk favorimden başlıyoruz.. Bu hafta her yazıyı bir diziye ayırıyorum, sonra en iddialısını birlikte seçeceğiz.. Bakalım, sizin seçiminiz ne yönde olacak..

Halit Ziya Uşaklıgil'in klasik eseri 'Aşk-ı Memnu' Ay Yapım tarafından televizyon dizisi oluyor. Dizi yeni yayın döneminde Kanal D ekranın ağır toplarından biri olarak ekranlardaki yerini alacak..

1974 yılında TRT için çekilen Aşk-ı Memnu 34 yıl sonra günümüz versiyonuyla karşımızda olacak. Dizide Müjde Ar'ın 'Bihter'le ünlendiği karakteri Beren Saat, Salih Güney’in canlandırdığı ‘Behlül’ karakterini ise Kıvanç Tatlıtuğ oynayacak.

Bihter’in eşi ‘Adnan’ karakterini Selçuk Yöntem (ki daha önce rahmetli Şükran Güngör canlandırmıştı bu karakteri), Bihter’in annesini ‘Nebahat Çehre’ (onu da daha önce yine rahmetli Neriman Köksal oynamıştı), Adnan Bey’in kızı rolünde izleyeceğimiz oyuncuyu, yeni dönemin başarılı isimlerinden Genco dizisiyle yıldızını parlatan Hazal Kaya canlandıracak.. (TRT için çekilen 9 bölümlük dizide Nihal’i Itır Esen rolünde izlemiştik).. Firdevs Hanım’ın ikinci kızı Peyker’i ise Suna Keskin’in yerine bu kez Saadet Işıl Aksoy oynayacak..

Senaristler Yaprak Dökümü, Menekşe ile Halil ve Dudaktan Kalbe dizilerini yazan Melek Gençoğlu ve Ece Yörenç. Özel kostümlerin hazırlandığı ‘Aşk-ı Memnu’nun yönetmeni de Yaprak Dökümü’nün yönetmeni Mesude Erarslan..

Hikayenin genel konusunu hatırlamak gerekirse..

Firdevs Hanım, ‘Melih Bey takımı’ diye nitelendirilen bir ailedendir. Evlenir. İki kızı olur. Ahlaksız davranışlarından dolayı bir gün kocası kriz geçirerek ölür. Firdevs Hanım’ın kızları Bihter ve Peyker’dir. Kızları zamanla büyür ve Peyker evlenir. Firdevs Hanım ve kızları güzel görünmeye çok önem verirler. Firdevs Hanım, Adnan Bey ile evlenmek istemektedir. Adnan Bey o dönemdeki zenginlerdendir. Ama Adnan Bey Bihter’i ister.

Firdevs Hanım bu evliliğe başta karşı çıkar ama sonra kabul etmek zorunda kalır. Adnan Bey’in Nihal ve Bülent adında iki çocuğu vardır. Nihal 12, Bülent yaklaşık 6 yaşındadır. Adnan Bey, Bülent çok küçükken karısını kaybetmiştir. Nihal önce bu evliliğe soğuk bakar. Ama Bihter ile tanışınca onun içi ısınır. Bihter bu evlilikten iki yıl içinde sıkılır. Çünkü Adnan Bey ile aralarındaki yaş farkı büyüktür ve Bihter ona âşık olmadığını hisseder. Zamanla Behlül ile aralarında yasak bir ilişki başlar. Behlül, Adnan Bey’in yeğenidir ve onlarla aynı evde kalmaktadır. Bihter gecce herkes uyuduktan sonra Behlül’ün odasına girmektedir.

Nihal zamanla Bihter’den nefret etmeye başlar. Çünkü Nihal’ın sevdiği hizmetçiler ve uşaklar evden ayrılmaktadırlar ve ona göre buna Bihter sebep olmuştur. Son olarak Nihal’a annelik yapan mürebbiyesi Meille De Courton da gönderilir. Nihal’ın artık kimsesi kalmamıştır. Babasını eskiden çok sevmesine karşı, şimdi ona karşı bir nefret oluşmuştur. Firdevs Hanım kızlarından nefret etmektedir. Çünkü ona göre kızları onun gençliğini çalmıştır. Firdevs Hanım yaşlanmıştır ve hastalığını bahane ederek Adnan Beyler de kalmaya başlar.

Bir süre sonra Bihter ile Behlül arasında bir şey olduğunu fark eder. Bihter’den intikam almak için Behlül ile Nihal’ı evlendirmeyi planlar. Nihal artık 18 yaşındadır. Nihal ve Behlül bu fikre önce şaka diye aldırmazlar ama zamanla iş ciddileşir. Nihal ve Behlül birbirine âşık olur. Bihter bu duruma çıldırır. Behlül ile aralarında geçen her şeyi itiraf eder. Nihal şok geçirir ve çok hastalanır.

Adnan Bey de aynı şoka uğramıştır. Bihter bu itiraftan sonra kedini öldürür. Behlül de evden kaçar. Baba ile kız bu olanları kısa sürede atlatır. Eski mutlu günlerine dönerler. Birlikte hiç kimseyi ve hiçbir şeyi düşünmeden mutlu bir tebessümle hayatlarına devam ederler..’

Evet hikayenin genel konusu bu şekilde ama eminim diziye uyarlanış esnasında çok büyük olmasa da fazlaca değişime uğrayacaktır.. Bakınız Yaprak Dökümü demem yeterlidir sanırım.. Heyecan, aşk, intikam, yalan, iftira.. Türk izleyicisini ekrana bağlayacak her şey bu dizide mevcut.. Bir de üstüne olağanüstü kadroyu ve ekibi eklersek Kanal D Bıçak Sırtı’nın açtığı boşluğu ‘Aşk-ı Memnu’yla dolduracak gibi görünüyor..

Kıvanç Tatlıtuğ şu aralar zaten altın devrini yaşıyor.. Gümüş’le Arap ülkelerini kendine hayran bırakırken geçtiğimiz sezon da Türk izleyicisini ‘Menekşe ve Halil’le tam kalbinden vurmuştu.. Şimdi yine bambaşka bir rolle karşımızda.. Asla kendini tekrar etmiyor.. Gümüş’ten sonra kendine oyunculuk anlamında bir çok şey katan Tatlıtuğ, eminim yaz sezonunu da çok iyi değerlendirmiş ve kendine ve oyunculuğuna bir sürü artılar eklemiştir... Sözün kısası oyunculuk gücüne çok inandığım ve artık bir karakter üstadı haline gelmeye başlayan Kıvanç Tatlıtuğ’u Aşk-ı Memnu’da izlemek için sabırsızlanıyorum diyebilirim...

Ve Nebahat Çehre.. Yılların eskitemediği şarap tadındaki güzelliğiyle ve olağanüstü oyunculuk gücüyle en çok beğendiğim eski kuşak oyunculardan biri... Bu dizi ve Firdevs Hanım karakteri için biçilmiş kaftan.. Başka kim canlandırabilirdi bu rolü diye düşünüyorum, Nebahat Çehre çıkış yollarımı kapatıyor.. O kadar doğru bir seçim ki...

Ve Hazal Kaya.. Bu köşe okuyucuları çok iyi bilir Genco dizisi hakkındaki düşüncelerimi... Öyle bir diziden böyle bir diziye geçmek, yıldızı tekrar parlatmak kolay iş değildir.. Aferin Hazal Kaya’ya, çok doğru bir proje seçmiş kendine.. Fragmanlardan izlediğim kadarıyla Genco’da göremediğimiz oyunculuk gücünü burada konuşturacak Hazal..

Ve tabii ki Beren Saat.. Çok başarılı işlere imza attı.. Geldiği nokta tartışılmaz.. Yarışmaların ekranda cirit attığı dönemde kendini fark ettiren, öne çıkan bir isim oldu.. Elini hangi projeye attıysa başarıyı isminin önüne eklemeyi başardı.. Onunla aynı dönemde başka yarışmalardan oyuncu olarak ortaya çıkan isimlerin esamesi bile okunmazken Beren Saat, her yeni yayın döneminde muhteşem bir projeyle karşımızda.. Beren Saat de oyunculuk anlamında merak ettiğim isimlerden biri Aşk-ı Memnu’da.. Yine aşkını içine gömecek ama kaderi belli ki bu yönde.. Yapacak bir şey yok..

Evet Aşk-ı Memnu, bu sezona damgasını vuracak en iddialı dizilerden biri olacak gibi görünüyor.. Kesin konuşamıyorum çünkü diğerlerini de incelemek ve analiz etmek şart.. Son söz bu hafta içi bu köşede olacak..

Bol seyirli günler efendim..

23 Ağustos 2008 Cumartesi

Aşk-ı Memnu Dizisinin Çekildiği Yer

Dizinin çekileceği evlerden birisi de Rahmi Koç’un villası olacak.



Dizinin diğer oyuncuları arasında Nebahat Çehre, Selçuk Yöntem ve Zerrin Tekindor var. Senaristleri ise Yaprak Dökümü, Menekşe ile Halil ve Dudaktan Kalbe dizilerini yazan Melek Gençoğlu ve Ece Yörenç. Özel kostümlerin hazırlandığı ‘Aşk-ı Memnu’nun yönetmeni de Yaprak Dökümü’nün yönetmeni Mesude Erarslan Hazal Kaya eylülde yeni bir projede olacağı söyledi.. Halit Ziya Uşaklıgil'in değerli romanı Aşk-ı Memnu 'nun dizi çevirisi olacak NİHAL karakterinde Hazal Kaya aynı dizide Beren Saat Kıvanç Tatlıtuğ gibi oyuncular görülecek..

Kıvanç Tatlıtuğ - Aşk-ı Memnu dizisi Oyuncusu

Adını ilk kez 2002'de 'Best Model Türkiye' birincisi, ardından da 'Best Model World' birincisi olarak duysak da, şu anda Gümüş adlı dizide canlandırdığı ‘Mehmet’ karakteriyle hayranlarını ekrana bağlayan, kadınların son gözdelerinden olan Kıvanç Tatlıtuğ hakkında merak ettikleriniz

27 Ekim 1983’te Adana’da, beş çocuklu ailenin bir ferdi olarak dünyaya gelen Kıvanç Tatlıtuğ, ortaokulu Yenice Özel Çağ Lisesi’nde okumuş. Adana’dayken Fiskobirlik, Güney Sanayii, Çukurova Kulübü, Devlet Su İşleri ve Tarsus Amerikan Kulübü’nde basketbol oynamış.

1997’de babasının ciddi bir kalp ameliyatı geçirmesinin ardından ailesiyle birlikte Adana’dan İstanbul’a taşınmış. İstanbul Kalamış Lisesi’nden mezun olan Kıvanç’ın aklı fikri basketboldaymış.

Tek hayali NBA’de basketbol oynamak olduğu için Ülkerspor’dan gelen cazip teklifi hemen kabul etmiş ve orada iki yıl forma giymiş. Sonra bir yıl Beşiktaş, bir yıl da Fenerbahçe’de oynamış. Ancak dönüş yaptığı Beşiktaş takımında sakatlanması tüm hayallerini suya düşürmüş ve profesyonel basketbol hayatına son vermiş.

O dönemlerde yakın çevresinin sürekli fiziğine iltifatlarda bulunduğunu, model olması için kendisini yönlendirmeye çalıştığını söylüyor Kıvanç Tatlıtuğ. O ise bunlara hiç kulak asmamış. Ta ki annesinin yaptığı sürprize kadar!

Annesi, Beylikdüzü’ndeki bir marketin camında ‘Profesyonel mankenlerle çalışır mısınız?’ ilanını görünce, Tatlıtuğ’un yanında bulunan bir fotoğrafını göndermiş. İlan verilen şirketten kendisini aradıklarında şaşkına dönmüş ama teklifi de kabul etmiş. ‘Ben sporcuyum ne işim olur mankenlikle’ derken bir anda kendini defilede bulmuş. Daha sonra gelen teklifleri değerlendiren Kıvanç, işin hoşuna gitmesiyle bu mesleğe profesyonel olarak başlamış. ‘Annemin beni model yapma hayali hep vardı.’ diyor Kıvanç.

İki yıl bir ajansla çalıştıktan sonra 2002 yılında düzenlenen Best Model yarışmasında önce Türkiye, sonra dünya birincisi olmuş Kıvanç Tatlıtuğ.

Sonrasında da Fransa günleri başlamış. Paris’teki Success Ajans’tan gelen teklifle bütün eşyalarını toplayıp, Paris’e yerleşmiş. Burada mesleğini 1,5 yıl sürdürmüş.

Paris'teyken, ajanstan gelen telefonda, dizi tekliflerinin had safhaya ulaştığını söylemişler. Küçüklüğünden beri sinema ve televizyona ilgisinin olduğunu, mutlaka bir yerinde bulunmak istediğini ama o zamanlar ‘Ben manken olacağım, sonra dizi çekeceğim.’ gibi hayallerinin olmadığını da sözlerine ekleyen Kıvanç Tatlıtuğ, senaryoları değerlendirmek için Türkiye'ye gelmiş. Gümüş'teki 'Mehmet' karakterini kendine çok yakın bulduğunu, oynayabileceğini, en azından kendinden bir şeyler verebileceğini düşünmüş. Şu anda da yayınlanan dizide iki yıldır rol alıyor ve dizi çok ilgi görüyor.

Kıvanç Tatlıtuğ şu sıralar zamanının çoğunu sette geçiriyor. 'Ne ailemi, ne arkadaşlarımı kimseyi göremiyorum. Zaten asosyal bir yaşantım vardı, iyice asosyal oldum' diye yakınıyor.

Çekim aralarında kitap okur, dergi karıştırır ve müzik dinlermiş. Pek fazla da kimseyle konuşmazmış. Set çalışanlarının tabiriyle 'sessiz sakin bir çocuk' bu Kıvanç Tatlıtuğ.

Kendisini eleştirmeyi sevdiğini söyleyen yakışıklı oyuncu, diziye başlamadan önce bir süre Okan Bayülgen’den ders almış.

Yakışıklı, dikkat çekici bir fiziğe sahip olan Kıvanç Tatlıtuğ, bu yüzden zaman zaman sözlü tacize uğradığını da itiraf ediyor. Diğer yandan erkek mankenlere karşı pek çok kişide var olan gay ve jigolo önyargılarıyla ilgili olarak da ‘Ben öyle bir tavır sergilerim ki insanlar yanıma yaklaşamazlar.” diye eklemeyi de ihmal etmiyor.

Gece dışarı çıkmayı, kulüplerde eğlenmeyi sevmiyor. Onun yerine arkadaşlarıyla ev muhabbeti yapmaktan hoşlanıyor. Birlikte televizyon izliyor ya da tavla partileri düzenliyorlar.

Dünya podyumlarındaki başarılarıyla arkadaşlarına örnek olan Kıvanç Tatlıtuğ, David Beckham’la olan benzerliği hakkında ilgili olarak da ‘Benim saçım uzunken, Beckham’ın adı bile anılmıyordu. Aslında Beckham bana benzedi.’ diyor.

İyi derecede İngilizce bilen, “Benim için önemli olan kariyer” diyen Kıvanç Tatlıtuğ’un en büyük hayali ise iyi bir aktör olmak. Bunun için de ilk adımı atmış. Devlet Tiyatrosu oyuncusu Laçin Ceylan’dan (dizide halasını oynayan 'Gülsun' rolüyle tanıdığımız) bir süre oyunculuk dersleri almış... “Bakıyorum, çok eksiğim var” diyen, dersler almaya devam edeceğini ve iyi bir sinema filminde rol almayı çok istediğini belirten Kıvanç Tatlıtuğ’un hayallerinden biri de tiyatroda oynamak.


20 Ağustos 2008 Çarşamba

Aşk-ı Memnu İmzaları

Kanal D'de başlayacak olan ve Başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ (behlül) ve Beren Saat (bihter) 'in oynadığı Aşk-ı Memnu dizisinin forumlar için imzaları..











18 Ağustos 2008 Pazartesi

Aşk-ı Memnu Oyuncu Kadrosu

Yakın zamanda Kanal D ekranlarında başlayacak olan Aşk-ı Memnu dizisini oyuncu kadrosu aşağıdaki gibi olacaktır..

Selçuk Yöntem (Adnan),
Nebahat Çehre (Firdevs),
Beren Saat (Bihter),
Kıvanç Tatlıtuğ (Behlül),
Zerrin Tekindor (Deniz),
Hazal Kaya (Nihal),
Batuhan Karacakaya (Bülent),
Rana Cabbar (Süleyman),
Nur Fettahoğlu (Peyker),
Pelin Ermiş (Cemile),
Fatma Karanfil (Şayeste),
Zerrin Nişancı (Aynur)
Evren Duysal (Nesrin),
İlker Kızmaz (Nihat),
Baran Akbulut (Beşir),
Eda Özerkan (Elif),
Recep Aktuğ (Hilmi),
Münir Akça (Melih),
Gülsen Tuncer (Ahsen),
Gülizar Irmak (Sevil),
Nihan Özcan (Adnan’ın Eşi).

Aşk-ı Memnu Tanıtım Fragmanı

Aşk-ı Memnu dizisi tanıtım fragmanı..




17 Ağustos 2008 Pazar

Hazal Kaya Aşk-ı Memnu Resimleri

hazal kaya(nihal)


Aşk-ı Memnu Ayrıntılı Konusu

Firdevs Hanım, elli yaşlarında ve gözü yükseklerde olan bir kadındır. Hatta eşini de genç yaşında bu tür davranışları yüzünden kaybetmiştir. Eşi artık sonunda Firdevs Hanım’ın para ve şöhret hırsından bunalmış, bir gün Firdevs Hanım’ın genç aşıklarından gelen mektupları fark ederek kalp krizinden vefat etmiştir. Firdevs Hanım ise çok kısa bir süre yas tutarak, tekrar gezinti yerlerinde görünmeye devam etmiştir. Ayrıca ölümüne rağmen kendisini anne yaptığı için eşine nefret duymaya devam etmiştir. Firdevs Hanım’ın kızları olan Bihter 22, Peyker ise 25 yaşında ve evlidir. Peyker annesinin istemediği bir evlilik yaparak bir memurla evlenmiştir. Hatta bir de hamiledir ve Firdevs Hanım’ı büyükanne yapacaktır. Bu durum Fidevs Hanım için çok korkunçtur. Çünkü yaşlanma düşüncesi bile onu çılgına çeviriyordur. Bu yüzden de kızına içten içe bir nefret duymaktadır.
Firdevs Hanım ve kızları herkes tarafından tanınır ve her yaptıkları, giydikleri olay olur; beğeni kazanırlardı. İstanbul’un gezinti yerlerinde “Melih Bey Takımı” diye anılırlardı. Onlar için şöhret, zenginlik, mücevherler, giyim her şeyden önemliydi.
Adnan Bey ise kırk beş yaşında, zengin bir adamdır. Nihal adında genç bir kızı, Bülent adında küçük bir oğlu vardır. Karısı ölmüştür. Bülent yatılı okulda okumaktadır. Adnan Bey şuhluğu ve serbestliğiyle ün alan Firdevs Hanım’ın kızı Bihter’le evlenir. Bihter bu evlenmeye, sırf Adnan Bey’in zenginliği yüzünden razı olmuştur. Artık kocaman bir evde zengin bir hayat sürecektir. Hizmetçiler, mücevherler, kıyafetler... Bu, tam onun istediği gibi bir yaşamdır.
Nihal bu evlilikten hiç memnun değildir, babasını başkasıyla paylaşma düşüncesiyle Bihter’den nefret etmektedir. Hatta babasına da Bihter’i aralarına soktuğu için kızmaktadır. Fakat küçük yaştaki Bülent bu durumdan gayet memnundur; çünkü genç bir anneye sahip olmuştur. Firdevs Hanım ise kızını zengin bir koca ile evlendirdiği için memnun, fakat bir yandan da kızına karşı olan kıskançlığından dolayı bir kin beslemektedir.
Kısa zamanda Bihter’in düşünceleri değişmeye başlar. Genç bir insanın yalnız servete değil, sevmeye de ihtiyacı olduğunu anlar. Bir süre sonra da kocasının çapkın yeğeni Behlûl ile aralarında bir “yasak aşk” başlar. Behlûl, hayatta eğlenceden başka bir şeye değer vermeyen, her gününü başka bir kadınla geçiren biridir. Fakat bu sefer hayatının aşkını bulduğunu düşünmektedir. Fakat yanılmaktadır. Çünkü bu aşk onu çok kısa bir süre eğlence hayatından uzak tutar. İki hafta içinde Behlûl yine eğlence hayatına kaldığı yerden devam eder. Bihter ise geceleri Behlûl’ün eve gelmediğini fark ederek çok üzülmektedir. Çünkü bütün umudunu bu aşka adamıştır.
Adnan Bey ise bütün bunlardan habersiz genç karısının güzelliğiyle gurur duymaktadır. Diğer yandan da kıskanmaktadır. Nihal’in Bihter’i kıskandığını anlayarak, kızının bu yersiz hislerini umursamamamaktadır. Ona daha çok ilgi göstermek yerine zamanla ondan uzaklaşmaya başlar. Bu uzaklaşmada Nihal’in de payı vardır. Bihter’e olan nefretini babasına yansıtmaktadır. Bu düşüncelerini ise yalnız Behlûl’le paylaşabilmektedir. Behlûl’le beraber büyüdüklerinden dolayı aralarında ağabey kardeş muhabbeti vardır. Fakat zamanla Nihal’in serpilip güzelleşmesiyle Behlûl’ün ilgisini çekmeye başlar. Zaten Behlûl de Bihter’le aralarında olan “yasak aşk”tan ve yaşadığı serüvenli yaşamdan bıkar. Nihal’e olan sevgisi artmaya başlar ve onunla evlenmeye karar verir. Bu düşüncesine ilk destek olan Firdevs Hanım’dır. Bu evlenme düşüncesini herkes iyi karşılar. Evde bu durumdan memnun olmayan yalnız bir kişi vardır: Bihter.
O, aşkını korumak için isyan eder. Adnan Bey’e bu evliliğin sandığı kadar iyi bir düşünce olmadığını açıklamaya çalışır. Fakat Adnan Bey Bihter’in bu evliliği neden istemediğini anlayamaz. Bihter bu evliliğin olmaması için hiçbir şeyin fayda vermediğini görünce her şeyi meydana çıkarmayı düşünür. Böylece, hem kendisine rakip olan Nihal’den, hem kendisini böyle yüz üstü bırakan Behlûl’den, hem de bu evlenmeyi hazırlayan annesinden öç alacaktır.
Sonunda her şey anlaşılır; Bihter kendisini öldürür; Behlûl kaçar; Nihal de, hayalleri kırılmış olarak yine eskisi gibi babasıyla yalnız kalır.

Aşk-ı Memnu Romanının Konusu

1)Kitabın Konusu
Bihter ve Behlûl arasındaki yasak aşkı anlatan bir romandır.

2) Kitabın Özeti
Roman Peyker ve Nihat Beyin evlenmesiyle başlar. Peyker ve Bihter'in annesi Firdevs Hanım duldur ve Adnan Beye gizliden ilgi duymaktadır. Ancak Adnan Bey Bihter'den çok hoşlanmaktadır. Onunla evlenir. Adnan Bey varlıklı asil bir aileden gelmiştir. Annesi bu evliliği hiç kaldıramaz.
Bir gün toplanıp pikniğe giderler bütün aile oradadır. Adnan Beyin yeğeni Behlûl Peyker'e dayanamaz ve onu ensesinden ateşli bir şekilde öper. Peyker buna çok kızar çünkü kocasına çok bağlı birisidir. Behlûl Bihter'e göz koyar. Ondan çok hoşlanır onun fiziki görünüşü Behlûl'u çıldırtma seviyesine getirir. Bihter'in kendisinden hoşlanmasını sağlar ve o günden sonra her gece beraber olurlar.
Behlûl ve Bihter'in mektupları Nihal tarafından görülür. Nihal bu olaya inanamaz çünkü Behlûlle evlenmeyi düşünmektedir. Nihal'in tam mutluluğu düşündüğü bir sırada bu olayı öğrenmesi hayatını yıkmıştır. Adnan Beyin bu olayı öğrenmesiyle her şey değişir.Adnan Bey ve Nihal eskisi gibi beraber yaşamaya karar verirler. Artık hayatlarında ne Behlûl ne de Bihter olacaktır.

3)Kitabın Ana Fikri
Yasak bir aşk bir ailenin yıkımına neden olabilir gerçekleri zamanında farketmek sevdiklerinin daha fazla üzülmesini engeller.

4)Kitapdaki Olayların Ve Şahızların Değerlendirilmesi

Bihter
Düzgün bir fiziğe sahip çok güzel erkekleri kolayca elde edebilen cazibeli bir kadındır. Annesine karşı kin beslemektedir.

Adnan Bey
Bihter'in kocasıdır. Orta yaşlı varlıklı iki çocuk babası asil bir ailenin tek çocuğudur.

Nihal
Adnan Bey'in kızı. Zeki güzel ve çalışkan bir kişiliğe sahiptir.Behlûl'e ilgi duymaktadır. Annesinin ölümü onu derinden etkilemiştir. Behlûl: Adnan Bey'in yeğenidir. Kadınlara karşı özel bir ilgisi vardır. Bu onda bir zaafiyet haline gelmiştir.

Aşk-ı Memnu Dizisi

TRT'nin 1974'te yayınlanan ilk yerli dizisi Aşk-ı Memnu tekrar çekiliyor. Dizide,Beren Saat ile Kıvanç Tatlıtuğ başrolleri paylaşacak. Usta oyuncu kadrosu Televizyon gazetesi adlı internet sitesinin haberine göre Ay Yapım, yeni sezonda Yaprak Dökümü ve Dudaktan Kalbe'den sonra Halit Ziya Uşaklıgil'in Aşk-ı Memnu romanını diziye uyarlamaya hazırlanıyor.Mesude Erarslan'ın yönetmenliğini üstleneceği, çekimlerine ağustos ayında başlanacak dizide,Nebahat Çehre,Selçuk Yöntem veZerrin Tekindor gibi usta isimler de rol alacak. Roman günümüze uyarlanacak. Yaprak Dökümü'nde olduğu gibi günümüze uyarlanmış haliyle çekilecek dizide,Rahmi Koç'un villasının da çekim mekanları arasında yer aldığı belirtiliyor. Dizinin senaristleri ise Yaprak Dökümü,Menekşe ile Halil ve Dudaktan Kalbe dizilerinin başarılı kalemleri Melek Gençoğlu ile Ece Yörenç.1974 yılında TRT'de yayınlanan,Müjde Ar,Salih Güney,Şükran Güngör ve Neriman Köksal'ın başrollerini paylaştığı diziyi Halit Refiğ yönetmişti. Son dönemin dikkat çeken genç oyuncularından Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat,Aşk-ı Memnu'nun 2008 versiyonunda aynı seti paylaşacak.